flexibelbetrokkenlogo100pix

Afdrukken

Hoe wij werken

HRM nieuwe stijl: De kracht van maatwerk

Iedere organisatie heeft een andere missie, visie, doel en een eigen team van medewerkers. Met het samenspel van deze factoren kun je als organisatie het verschil maken.puzzel

Alles wat je voor je medewerkers organiseert is er dus op gericht om maximaal rendement uit hen te halen.

Het vertalen van je doelstellingen naar een HRM-beleid kan daarom alleen maatwerk zijn.

De professionals van Marinique wenden hun kennis van HRM op een creatieve manier aan om te komen tot praktische maatwerkoplossingen. Zo is het resultaat altijd optimaal voor uw organisatie.

HRM partnership: delen van kennis, besparen op kosten

Steeds meer bedrijven onderkennen dat ze met een optimale inzet van hun medewerkers het verschil kunnen maken in de markt. Men hecht in toenemende mate waarde aan kennis, aandacht en tijd om de medewerkers te motiveren. Dit bevordert immers het bedrijfsresultaat. 

In veel bedrijven uit het MKB zijn HRM-activiteiten neventaken binnen andere functies. Dit is zeer begrijpelijk: tijdens het groeien van een organisatie komen er steeds meer vraagstukken op het gebied van HRM en  iemand moet die oppakken.
Als dit vraagstuk groter en complexer wordt, ontstaat de behoefte aan meer specialistische kennis. Het inrichten van een volwaardige HRM-afdeling is vaak niet nodig en  bovendien erg kostbaar.

Marinique ziet hiervoor de oplossing in een semi-structureel samenwerkingsverband: HRM partnership.

Dit  betekent dat er op het juiste moment de juiste expertise binnen een organisatie aanwezig is en dat kennis van en binding met de organisatie en haar cultuur geborgd wordt. Bovendien profiteert men van de ervaring die de HRM-professionals in andere bedrijven opdoen. Bij praktisch ingericht en geïmplementeerd HRM-beleid is voor de daadwerkelijke uitvoering namelijk weinig externe ondersteuning nodig.

Organisaties besparen op het managen van incidenten en hebben altijd de beschikking over hoogwaardige HRM-ondersteuning op maat.  Flexibiliteit en kostenefficiëntie: dat kenmerkt de benadering van Marinique.